/ iStock/Getty Images

Украйна обяви, че нейните сили са нанесли удар по руско военно летище на полуостров Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 г., предаде АФП.

Украинското военно разузнаване заяви, че въоръжените сили са провели "успешна" операция в базата в Джанкой и са повредили радари и системи за противовъздушна отбрана, наред с други цели.

Дронове летят над военна база в Румъния, подозират руски шпионаж


На този фон Кремъл заяви, че новата американска помощ за Украйна няма да промени нищо на бойното поле. Вашингтон се подготвя за решаващо гласуване през уикенда относно отдавна спряното военно финансиране за Киев, предаде АФП.

Украйна се бори на бойното поле от месеци, превъзхождана по численост от руските сили в условията на недостиг на западни оръжия.

Кремъл заяви, че не е притеснен от перспективата за нова инжекция западни оръжия. "Това по никакъв начин няма да повлияе на развитието на ситуацията на фронта", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украйна предупреди за възможна Трета световна война


"Всички експерти сега твърдят, че ситуацията на фронта е много неблагоприятна за украинската страна. Затова тя няма да може да промени нищо", каза той.
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че продължилото с месеци забавяне е струвало на Украйна човешки живот и територия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС