/ ThinkStock/Getty Images
Чудя се какво ли специално място е отредено в ада за онези, които нямаха дори скица как да постигнат Брекзит. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след днешната си среща с ирландския премиер Лио Варадкар.

Британското правителство тайно обсъждало отлагане на Брекзита?

Туск посочи, че очаква на утрешната си среща с британския премиер Тереза Мей да чуе реалистични предложения за изход от задънената улица, в която се намира процесът по оттеглянето на Великобритания от ЕС. Останаха 50 дни, отбеляза той.

Вече има план за евакуация на кралица Елизабет II в случай на бунт заради Брекзит

Винаги в сърцето си съм бил с хората, които предпочитат това да не се случва. Днес няма британска политическа сила, която да работи за оставане в ЕС, не може да се спори с фактите. Най-важното е да избегнем раздяла без сделка, добави Туск.

Брекзит: Какво следва?

ЕС бе ясен и не прави ново предложение на Лондон. Европейският съвет реши, че ЕС не е готов да предоговаря постигнатото споразумение. Главната цел за нас остава въпросът с ирландската граница и запазването на мирния процес, допълни Туск.

Възможно ли е спасяване на сделката за Брекзит?

Няма място за спекулации - ЕС е най-вече мирен проект и не поставяме мира под въпос. Затова настояваме за предпазната мярка за ирландската граница, която осигурява мира в Северна Ирландия. Очаквам британски предложения, съвместими с тази цел и които имат подкрепа от ясно мнозинство в британския парамент, заяви Туск.
БТА