/ Gulliver/Getty Images
Дженифър Уилямс е специален съветник на вицепрезидента Майк Пенс за Европа и Русия
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нападки срещу правителствена служителка, която ще свидетелства на публичните изслушвания по разследването за импийчмънт срещу него, съобщи БТА.

Дженифър Уилямс, която е специален съветник на вицепрезидента Майк Пенс за Европа и Русия, заяви на закрити слушания в Камарата на представителите на 7 ноември, че в телефонния разговор между Тръмп и украинският му колега Володимир Зеленски от 25 юли се съдържало "необичайно и неподобаващо" искане към Украйна да разследва вероятния съперник на Тръмп в президентските избори догодина Джо Байдън.

Изслушванията за импийчмънта на Тръмп не са повлияли на американците

"Кажете на Дженифър Уилямс, която и да е тя, да прочете и двете стенограми от разговорите между президентите, както и да погледне неотдавна направеното от Украйна изявление", написа Тръмп в Туитър. "След това нека се срещне с моите противници, които не познавам и за които почти никога не съм чувал, и тогава заедно да разработят една по-добра атака срещу президента", добавя той.

По-рано вчера председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси от Демократическата партия заяви, че Тръмп, ако желае, може да застане пред законодателите и да представи своите доводи относно разследването за импийчмънт.

13,8 млн. души са гледали изслушванията по разследването за импийчмънт на Тръмп

"Президентът може да дойде и да поговори с комисията, да каже цялата истина, която иска, ако поиска", заяви Пелоси в интервю, излъчено вчера по телевизия Си Би Ес. Тя изрази също мнението, че това, което е сторил Тръмп, е "много по-лошо от това, което е направил /37-ият президент на САЩ/ Ричард Никсън", срещу когото също бе започната процедура по импийчмънт, но той подаде оставка още преди началото на изслушванията.