/ iStock/Getty Images
Четири са жертвите
Земетресение с магнитуд 6,8 бе регистрирано в Източна Турция, предадоха световните агенции, като се позоваха на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център.
Първоначално бе съобщено за трус с магнитуд 6,9.

Епицентърът е бил близо до град Сивридже, предаде АП. Дълбочината е била 10 километра, посочва Ройтерс. Трусът е бил усетен в Израел, Ирак и Сирия, добавя ТАСС.

Силно земетресение в Турция, усетено е и у нас (СНИМКИ)
 


Четирима турски граждани са загинали при земетресението с магнитус от 6,8 степен в район на град Свидирдж, провинция Елязъг, съобщи вътрешният министър Сулейман Сойлу.

По-рано бе съобщено за двама загинали. Населението на източната провинция Елязъг, наброява 400 000 души, съобщава ТАСС. Земетресението е на дълбочина 2 километра. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусовете са усетени и в Израел, Ирак и Сирия.

Турция е разположена в сеизмично активна зона и често страда от мощни земетресения.

На 23 януари земетресение с магнитуд 5,4 удари западната турска провинция Маниса, без ранени или убити при инцидента.


Нова серия трусове в Турция

Турски медии съобщават за хора, които са избягали панически от жилищата си на улицата.

Няма данни за пострадали или загинали български граждани при земетресението. В резултат на него за разрушени няколко сгради, уточнява Министерството на външните работи (МВнР) Посолството ни в Анкара е в постоянен контакт с местните власти, уточняват от ведомството.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69

БТА