/ gettyimages
17-годишният син на Тим Уолц Гъс открадна вниманието на всички на националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго с емоционална проява на семейна любов, докато баща му изнасяше речта си.

След като Уолц-старши, номинираният кандидат за вицепрезидент, описа трудния процес на създаване на семейство с помощта на терапии за безплодие, телевизионните камери се фокусираха върху Гъс, докато се изправяше, със сълзи, изливащи се по лицето му, и посочиха как оформя думите : “Това е татко ми.”

Моментът засенчи други части от широко възхваляваната 17-минутна реч на кандидата за вицепрезидент на Демократическата партия и привлече вниманието на гледащите телевизионни коментатори и социални медии, и не само защото беше трогателен момент. Гъс страда от невербално разстройство, забавено развитие и  хиперактивност с дефицит на вниманието.

“Тим Уолц беше на 100 процента перфектен. И все пак по някакъв начин Гъс Уолц беше още по-добър, ” публикува Кейт Бедингфийлд, бивш директор по комуникациите в Белия дом.
“На Гуен и аз ни трябваха години, за да зачене, но имахме достъп до лечение и когато дъщеря ни се роди, я кръстихме Хоуп (бел.ред. Надежда), каза Уолц на събирането. В този момент Гъс, вече разплакан, посочи 23-годишната си сестра, седнала до него.

Той се изправи, сложи ръка на сърцето си и оформи с устни думите “, това е татко ми”, когато Уолц произнесе следващата си реплика: “Хоуп, Гъс и Гуен, вие сте целият ми свят и ви обичам.”

След речта Гъс се качи на сцената с майка си и сестра си и прегърна баща си, заравяйки лицето си в рамото си.
  Тим Уолц и съпругата му Гуен, и двамата бивши учители, наскоро разкриха, че синът им Гъс е невербален.  В скорошно изявление за списание People двойката описва как са забелязали състоянието на Гюс в ранна възраст, но никога не са го смятали за пречка.

“Подобно на толкова много американски семейства, ни отне време да разберем как да се уверим, че сме направили всичко възможно, за да сме сигурни, че Гъс ще бъде подготвен за успех, докато расте", казаха те.

“Отне време, но това, което ни стана толкова ясно, беше, че състоянието на Гъс’ не е пречка –, това е неговата тайна сила.”

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
The Guardian