/ БТА
Тим Уолц официално прие номинацията на Демократическата партия за кандидат-вицепрезидент на САЩ.

На Националната конвенция на Демократическата партия в Чикаго Уолц нарече даденото му доверие "най-голямата чест в моя живот".

"За мен е чест да приема вашата номинация за вицепрезидент на Съединените щати. Всички сме тук тази вечер по една красива, проста причина - обичаме тази страна", каза той.

Излизайки на сцената преди Харис, бившият учител и войник от Националната гвардия очерта историята на живота си в реч, която се фокусира върху защитата на свободите на американците и изграждането на бъдещето.

Основа роля на събитието изигра и бившият президент Бил Клинтън, който зарадва демократите с 12-тото си появяване на конгреса на демократите и каза, че Харис е направила отличен избор за вицепрезидент.

„Двама лидери с невероятни житейски истории - това може да се случи само тук“, каза Клинтън.

„Ако гласувате за този отбор, ако ги изберети и им позволите да внесат тази глътка свеж въздух, ще се гордеете с това до края на живота си“, подчерта той.

В момент, който изправи публиката на крака, бивши студенти на Уолц излязоха на сцената, за да го представят преди най-голямата реч в политическата му кариера, след музикална интерлюдия от носителя на Грами Джон Леджънд.

Страхотно изпълнение на „Higher Ground“ от Стиви Уондър подгря публиката за основното събитие, заедно с изпълненията на комедиантите Минди Калинг и Кийнън Томпсън.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС