Терористични заплахи отмениха премиерата на The Interview
Терористични заплахи отмениха премиерата на The Interview / Guliver/Getty Images

Официалната премиера на филма The Interview в Ню Йорк бе отменена заради терористични заплахи от страна на хакерите, отговорни за кибератаката срещу "Сони пикчърс", съобщи ТАСС. Премиерата на филма на Източното крайбрежие беше насрочена за 18 декември.

Звездите на лентата Сет Роугън и Джеймс Франко също отмениха всички свои промоционални изяви и презентации за пресата. "Сони Пикчърс" остави собствениците на киносалони сами да решат дали да покажат The Interview.

Хакерите заплашиха с "горчива участ" зрителите, които имат намерение да посетят премиерата на филма и им напомниха за 11 септември 2001 година.

"Сони Пикчърс" увери собствениците на киносалони, че могат да отменят прожекциите на The Interview, съобщиха източници, цитирани от Асошиейтед прес. Решението дали на 25 декември да бъде направена премиера на филма, сега зависи от отделните вериги кина. Компания, управляваща 278 киносалона в 41 щата, вече е уведомила "Сони", че няма да покаже филма, според информиран източник.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ посочи, че няма достоверни данни от разузнаването, които да сочат опасност. Според Държавния департамент лентата, в която героите получават задача от ЦРУ да убият севернокорейския лидер Ким Чен-ун, няма провокационен характер.

Източник: БТА