токсичност отрови химикали
токсичност отрови химикали / iStock
Около 50 работници от фабрика "Магна" в Алексинац, Централна Сърбия, са потърсили лекарска помощ заради отравяне, причинено от изпарения на лепило, съобщават сръбските медии.

Заради отравяне с лепило във фабриката "Магна" между 45 и 50 души потърсиха медицинска помощ, каза директорът на болницата в Алексинац Горан Видич, цитиран от белградската агенция Бета.

Той уточни, че три жени с по-тежка клинична картина са били изпратени в Университетския клиничен център в Ниш, а останалите не са се нуждаели от болнично лечение.

Работниците, които са се отровили от изпарения от лепило, са имали парене на езика и гърлото, гадене и болки в стомаха.

Канадската компания "Магна сийтинг" (Magna seating) има в Алексинац цех за производство на калъфи за автомобилни седалки, който е филиал на фабриката на "Магна сийтинг" в Оджаци, Северозападна Сърбия, уточнява сръбската секция на Радио Свободна Европа.

Началникът на "Спешна помощ“ в Алексинац Ненад Маркович потвърди, че медицински екипи са се погрижили първоначално за около тридесет работници. От Университетския клиничен център в Ниш уточниха, че работниците, които са хоспитализирани, са в стабилно състояние.

Всички работници от завода са били евакуирани. На терен е пристигнала полиция и представители на Сектора за извънредни ситуации.
София Ангелова/БТА