Бившата съпруга на президента на Руската федерация Людмила Очеретная и новият ѝ съпруг Артур Очеретни продават имотите си в Испания поради опасения от санкции от страна на ЕС, предаде испанското издание "Ел Мундо".

Семейство Очеретни спешно продават два апартамента в жилищния комплекс Lomas del Rey, който се намира в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на имота им е 2,2 млн. евро.

Кой е Путин: 10 смайващи факта за руския президент (ВИДЕО)

Според публикацията причината за продажбата е страхът от попадане под санкциите на Европейския съюз. Бившата съпруга на Путин вече е в списъка със санкции на Великобритания.

Людмила се разведе с Путин през 2013 г., но има подозрения, че руският президент продължава да финансира бившата си съпруга.

Техните имоти в Испания са закупени от Очеретни през 2011 и 2014 г., малко преди брака му с Людмила, и са регистрирани на негово име. Това са два апартамента с площ от 229 и 405 кв. м. За да плати за покупката, Очеретни получава ипотечен кредит от една от испанските банки.

Великобритания наложи санкции срещу бившата съпруга на Путин и негови роднини

Испанските медии отбелязват, че покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденците да получат разрешение за пребиваване в Испания, първоначално временно - за една година, а след това постоянно.
БГНЕС