/ Gulliver/Getty Images
Американският актьор Стивън Сегал беше гост на програмата Newsnight в Би Би Си, но интервюто приключи няколко минути след началото. Той стана, свали микрофона си и напусна студиото заради провокативен въпрос на водещата.

И Стивън Сегал с обвинения в сексуален тормоз

Интервюто си водещата Кърсти Уорк започва с въпрос как екшън звездата се запознал с руския президент Владимир Путин. "Поканиха ме в дома му на среща с дипломати. Разговаряхме за бойни изкуства и стана ясно, че имаме много сходни интереси. От тогава се сближихме и станахме добри приятели", отговаря Сегал.
 

След това водещата пита: "Ако ви се наложи да избирате между гражданство в Русия или САЩ, какъв би бил изборът ви". "Не ми се налага да избирам", лаконичен е актьорът.

Стивън Сегал с висок пост, отговарящ за отношенията между Русия и САЩ

Водещата на програмата Newsnight в Би Би Си настоятелно продължава с въпроса: "Все пак прекарвате много време в Русия и САЩ, снимате филми. Има нещо, което би трябвало да е повлияло на живота ви в Америка. Говоря за обвиненията срещу вас в тормоз и изнасилване, иска ми се да ви попитам как се справяте с всичко това". Още преди да е задала въпроса си докрай, вероятно доловил посоката на разговора, Сегал смръщва лице, сваля слушалката от ухото и става от стола пред камерата, нежелаейки да обсъжда тази тема.
 
Стивън Сегал обвинен в сексуален тормоз в България

Водещата довършва въпроса си, след което плахо произнася името на Сегал, в опит разговорът да продължи. "Макар да не отговори, преди е казвал, че отрича всички обвинения, отправяни срещу него", добави тя след реакцията му.

Срещу Стивън Сегал са отправяни няколко обвинения за тормоз, включително едно с изтекла давност от 1993 г. и друго за филм, сниман в България.