Юлия Адлесич от Словения беше осъдена на две години затвор за решението й да остане без ръка, за да получи застраховка от един милион евро, съобщава ABC News, цитирана от РИА Новости.

Малко преди инцидента Адлесич е подписала договори с няколко застрахователни компании. Ако схемата за измама бе успяла, тя би получила половината от тази сума наведнъж, а останалите пари на равни части като месечни плащания.

След като приятелят на момичето отрязал ръката й с циркуляр, двамата отишли в болницата, където казали, че е станал инцидент. В същото време благоразумно оставили отрязаната част от ръката у дома, за да не бъде пришита обратно и да дадат инвалидност на момичето. Но полицията намерила ръката и тя все пак била пришита.

Допълнителни доказателства по случая били представени, след като разследващите са видели в историята на търсене в Интернет на Юлия от рода на „как работи изкуствената ръка“.

Момичето получи две години затвор за измама със застраховка, а приятелят й - три години за умишлено причиняване на телесна повреда и съучастие в застрахователна измама.
Агенция "Фокус"