Шестима души, набедени за магьосници, бяха убити в Бурунди
Шестима души, набедени за магьосници, бяха убити в Бурунди / снимка: sxc.hu

Шестима души бяха убити в Бурунди, след като бяха набедени, че са магьосници, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

Десетки хора, предимно възрастни жени, са убивани всяка година безнаказано в централноафриканската държава от гневни тълпи заради такива обвинения.

Най-новият подобен случай в Бурунди бе регистриран в събота, когато жена, набедена, че е магьосница и причинява смъртта на хора, била убита с мачете от местни жители в североизточната част на страната. След това гневната група убила две нейни дъщери и трима от внуците й. Най-малката жертва е тримесечно бебе, посочва БТА.

Възрастната жена, която била набедена от известно време, че е виновна за смъртта на хора в района, била убита след среща, на която властите се опитали да убедят местното население, че неговите страхове се дължат изцяло на суеверия.

"Тези хора вярват, например, че човек е възкръснал през 2011 година заради зловредните сили на тази стара жена", отбеляза губернаторът на провинция Кирундо Ревериен Нзигамазабо.