Четиридесет и шест души се водят изчезнали, а седем други са загинали в южната част на Еквадор в резултат на свлачище, причинено от проливни дъждове в неделя вечерта, показват нови официални данни, цитирани от Франс прес.

Няколко десетки къщи бяха затрупани в Алауси, в провинция Чимборасо, на около 300 км южно от столицата Кито. Този район на Андите беше засегнат миналата седмица от земетресение, при което загинаха 15 души, включително един в намиращото се в съседство Перу.

14 загинали и стотици пострадали от земетресението в Еквадор

В резултат на свлачището 46 души са изчезнали, седем са загинали и 23 са ранени, съобщиха еквадорските власти в понеделник в нов доклад. В първия официален доклад се казваше, че 16 души са загинали, а седем са изчезнали. Общо близо 500 души са били засегнати от наводнението, което засегна квартал, прилепнал към планината в североизточния край на града.
 


"На улицата сме, девет членове на семейството ми са мъртви. Те са затрупани", казва през сълзи един от оцелелите, Луис Гонзалес, интервюиран от местна телевизия. Мъжът продължава да търси сестра си в развалините, без особена надежда, тъй като му казали, че "всичко е затрупано".

Кадри, излъчени от местните медии, показаха десетки спасители и цивилни, които се струпаха около развалините, за да се опитат да помогнат на затрупаните.
Асен Георгиев/БТА