/ iStock/Getty Images
Машината ще кацне на летището в Харков
Самолет с около 70 украинци и граждани на други страни пристигна в Украйна от китайския град Ухан, където избухна епидемията от новия коронавирус, предадоха Франс прес и ТАСС.

Самолетът кацна на летището в Харков. Предстои 72-ата евакуирани да бъдат настанени в медицински център на Националната гвардия на Украйна в селището Нови Санжари.

Местните жители обаче протестират срещу това решение и не искат да допуснат настаняването на евакуирането. Украинският премиер Олексий Хончарук съобщи, че ще отпътува по спешност за Нови Санжари, където вече бяха разположени бронирани машини и полицейски сили.

Вижте кадри от призрачния китайски град Ухан (ВИДЕО)

"Незабавно излитам за Полтавска област. Оперативният щаб на правителството ще работи в Нови Санжари", заяви Хончарук в Телеграм. От публикуваната снимка става ясно, че той пътува с хеликоптер.

Сутринта местни жители блокираха с автомобили входа на селището и се стигна до сблъсъци с полицията. Няколко демонстранти бяха арестувани и Националната гвардия разчисти транспортните средства.

Автобусите с евакуираните от Ухан хора още не са пристигнали в селището. Става въпрос за 45 украинци, 8 аржентинци, по 5 еквадорци и доминиканци, 4 салвадорци, двама костариканци и по един гражданин на Израел, Черна Гора и Панама. Една казахстанка слезе от самолета по време на спирка в Алмати.