Разпространиха кадри от заразения с вируса китайски град Ухан. Гледката е призрачна - магазините не работят, трафик няма, нито хора по улиците. Ухан е огромен град, по-голям от Лондон или Париж, но практически е напълно пуст. В действие са строги правила за карантина. На хората е забранено да излизат от домовете си. Институциите не работят.

Градският транспорт е спрян, а по улиците има патрули, които следят за спазването на забраните. Междувременно, бяха отчетени първи жертви на коронавируса в луксозния лайнер "Даймънд принцес". Той беше под карантина в японското пристанище Йокохама. Медиите съобщават, че в болница са починали двама от заразените, поне 620 от всичките 3700 пасажери са болни.

"Прогнозираме, че заразата ще отслабне значително до края на април. Международните експерти изчисляват по-дълъг период - до края на май. Колко точна прогноза ще направим, е от ключово значение за възстановяването на произвидството във фабриките и връщането към нормалния начин на живот като цяло", каза експертът по респираторните заболявания.