Смело момче прогони агресивен леопард с цената на 6 шева
Смело момче прогони агресивен леопард с цената на 6 шева / IStock
Невръстен индийски тийнейджър от село в близост до град Нашик в щата Махаращра успя да отбие нападение на леопард с голи ръце, съобщи в. "Таймс ъв Индия".

Във вторник вечерта 13-годишният Гаурав Калунге отишъл със семейството си във фермата. Юношата навлязъл в царевичната нива, където бил нападнат от леопард.

"Изпаднах в шок, когато голямата котка ме нападна и ме сграбчи за ръката, спомня си момчето. Започнах да крещя с всички сили и ударих животното по муцуната със свободната си ръка!"

Софийският зоопарк получи персийски леопард (СНИМКИ)

Леопардът отскочил от жертвата си и бързо се скрил в царевицата. Схватката с хищника продължила не повече от 30 секунди. Юношата разказа, че се чувствал добре, след като лекарите му направили шест шева на ръката и дланта. Инцидентът шокира местните жители, тъй като през последните две седмици вследствие на нападения от леопарди в съседен район загинаха три деца.

Леопардите са на 4-то място по големина сред котките – след тигъра, лъва и ягуара, и са сред най-разпространените по света заради своята адаптивност. В Индия нападенията им зачестяват тъй като хората продължават да завземат териториите им.