/ ThinkStock/Getty Images
Президентът на Русия Владимир Путин е благодарен на САЩ за предоставената от тях информация, спомогнала да бъде предотвратен атентат в Русия, подготвян за края на 2019 г. Той увери, че Москва също ще подпомага Вашингтон в борбата срещу тероризма, предаде ТАСС.

Благодарение на получени своевременно данни от ФБР на 27 декември м. г. в Санкт Петербург бяха арестувани двама привърженици на "Ислямска държава", подготвяли кръвопролитни атентати през новогодишните празници, констатира руският лидер на заседание на колегиума на Федералната служба за сигурност.

Пентагонът: Русия и Турция са на ръба на въоръжен конфликт в Идлиб

"Без съмнение сме признателни на нашите партньори за подкрепата, за професионалната им солидарност в борбата с общата заплаха. Без съмнение ще им отвръщаме по същия начин", увери Путин.

Той изтъкна специално, че "се развива сътрудничеството с колегите от чужбина" и "все повече се търсят ресурсите на международната банка данни за противодействие на тероризма".

Миналата година в дейността ѝ се включиха още 7 специални служби на чуждестранни държави и един специализиран орган на международна организация.

Тръмп призова Русия да спре подкрепата си към „зверствата“ в Сирия

Броят на запитванията, главно от партньори в чужбина, нарасна 2,6 пъти, горе-долу от 10 000 на 26 000, каза Путин. Това информационно взаимодействие сериозно повишава ефективността на антитерористичните усилия, подчерта президентът на Русия.
БТА