Разкриха измама със системата за студентски визи във Великобритания
Разкриха измама със системата за студентски визи във Великобритания / БГНЕС

Вътрешното министерство на Великобритания замрази провеждането на тестове по английски език от голяма фирма в бранша, след като предаването на Би Би Си "Панорама" разкри систематични измами на системата за предоставяне на студентски визи във Великобритания.

Тайно заснети кадри на одобрени от правителството изпити по английски, необходими за издаване на виза, документират подправяне на тестовете на голям брой кандидати.

Фирмата "Инглиш тестинг сървиз" е една от най-големите компании за езикови изпити в света, посочва Би Би Си. Вътрешният министър на Великобритания Тереза Мей определи доказателствата на Би Би Си като "доста шокиращи".

Всяка година около 100 000 студенти от страни извън ЕС получават визи, за да останат в Обединеното кралство за по-дълго време, отбелязва БТА.

Предаването е изпратило под прикритие студенти от страни извън ЕС, които вече били във Великобритания законно. Те са се представили за студенти с лош английски, които искат да останат да работят незаконно в Обединеното кралство.