Разбиха наркобанда с българско участие в Каталуния
Разбиха наркобанда с българско участие в Каталуния / снимка: Sofia Photo Agency
Полицията в испанската област Каталуния разби организирана престъпна група, оглавявана от българин, която разпространявала наркотици, внесени от България, Ръководители на групата са българинът Стефан Михаилов и испански гражданин.

Разработването на групата е започнало преди няколко месеца. Освен двамата главатари са арестувани още седем души, били са претърсени четири жилища и два гимнастически салона в района на Барселона, които били използвани като бази, както и в Мадрид.

Наркомафиотите разпращали дрогата чрез куриери, като я маскирали с документи на лекарства. Двамата ръководители са с мярка задържане под стража, а останалите, някои от които са собственици на гимнастически салони, са освободени, но са им повдигнати обвинения.

Арестите са били извършени на 8 април, като полицията е заловила 10 500 дози наркотици под формата на капсули и таблетки, 1500 дози за приложение с инжектиране, 19 000 евро и 171 опаковки с медикамента Камагра, индийски еквивалент на виаграта. Иззети са също машина за таблетиране, етикети за медикаменти, с които са били маскирани пратките наркотици, мобилни телефони и различни документи.