Ракета от Газа порази Южен Израел, няма жертви
Ракета от Газа порази Южен Израел, няма жертви / снимка: БГНЕС, архив

Изстреляна от Ивицата Газа ракета порази Южен Израел, без да причини жертви, съобщи израелската армия, цитирана от Ройтерс. Засега никой не е поел отговорност за среднонощното нападение.

Салафитски джихадистки груприовки, които подкрепят глобалната свещена война на Ал Кайда, поемаха отговорността при повечето от спорадичните ракетни удари по Израел от крайбрежната територия от края на 50-дневната война в Газа преди година, отбелязва Ройтерс.

Израел нанесе въздушен удар по Хамас в отговор на ракетна атака

Израелската армия посочи в изявление, че ракетата е поразила район близо до границата с ивицата и че няма съобщения за жертви.

По данни на уебсайта на израелското министерство на външните работи 11 ракети от ивицата Газа, без да се брои днешната, са поразили Израел, откакто с посредничеството на Египет бе сключено примирието, което спря войната в Газа, отбелязва Ройтерс.

Израел държи отговорни ислямистките управници на Газа от Хамас за всякакви нападения от населения с 1,8 млн. палестинци анклав. Преди три седмици, след като ракета порази Южен Израел, израелски самолети бомбардираха тренировъчен лагер на Хамас, при което пострадаха четирима охранители. Малка салафитска групировка заяви, че е изстреляла ракетата, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА