/ iStock/Getty Images
В социалните мрежи се появиха предполагаеми снимки на дъщерята на емира на Дубай, принцеса Латифа, съобщила преди време, че я държат затворена против волята й. На тях тя е в два от най-големите търговски центрове в Дубай, предаде Асошиейтед прес.
Фотосите са публикувани от жена, разпозната в британските медии като бивша военнослужеща от кралските ВМС. На тях принцеса Латифа бинт Мохамед Ал Мактум е на кино в "Мол ъф дъ Емирейтс" и в ресторант в "Дубай мол", който се намира близо до най-високата сграда в света - "Бурдж Халифа". Ако се съди по филмовите реклами, снимките вероятно са направени през май.
Те са били качени тази седмица в два публични акаунта в Инстаграм, отбелязва Би Би Си. На едната от снимките принцесата е в компанията на още две жени. Приятели на Латифа, която не е била виждана на обществено място от месеци, са казали за Би Би Си, че разпознават и двете жени, които са нейни познати.

Британската медия не може да провери автентичността на снимката, но приятел на Латифа е потвърдил, че това е тя.
Тридесет и пет годишната принцеса се опитала да напусне Дубай през 2018 г., но била задържана от командоси в лодка край бреговете на Индия. Във видеозаписи, разпространени през февруари от Би Би Си, Латифа, твърди, че я държат във вила, "превърната в затвор". Тя казва, че не знае кога и при какви условия ще бъда освободена, и всеки ден се тревожи за безопасността и живота си.

Съдбата на принцесата обезпокои експерти на ООН и правозащитници и те поискаха доказателства, че дъщерята на емира на Дубай е жива.
БТА