Премиерът на Нова Зеландия се извини, че дърпал косата на сервитьорка
Премиерът на Нова Зеландия се извини, че дърпал косата на сервитьорка / Guliver/Getty Images

Новозеландският министър-председател Джон Кий се извини, че дърпал опашката на сервитьорка и тя го обвинила в грубиянство, съобщи Ройтерс.

Неназованата сервитьорка в кафене в Оклънд заявила в интернет блог, че Кий я дърпал за косата и първоначално тя помислила, че той се "закача и шегува". По думите й обаче премиерът правил това в продължение на шест месеца, когато посещавал кафенето, и тя все повече се дразнела.

"Той беше като грубиян в училищния двор, който дърпа косата на момиченце, за да предизвика реакция, изпитвайки чувство на власт над нея", заявила сервитьорката в блога.

Тя казала, че миналия месец най-накрая се противопоставила на Кий и заплашила, че ще го удари, ако той не спре. По думите й премиерът се върнал в кафенето, дал й две бутилки червено вино и казал, че съжалява.

Джон Кий заяви, че често посещавал заведението близо до дома му, и имал "забавни отношения" с персонала.

"Винаги има доста закачки и шеги и все за такива неща е ставало дума", каза той пред репортери по време на спирка в Лос Анджелис на път за Турция за отбелязване на годишнината от битки в Първата световна война.

"Разбрах, че тя всъщност се е обидила, защото всичко беше в контекста на малко закачки, затова очевидно веднага се извиних", заяви Кий.

Източник: БТА