/ iStock/Getty Images
Най-малко осем души са загинали при мащабен среднощен пожар, който унищожи и повреди десетки лодки в яхтено пристанище в американския щат Алабама, съобщи Би Би Си.

Огънят се е разпространил много бързо, докато хората са спели на лодките си в "Джаксън Парк" в гр. Скотсбъро. Алуминиевият покрив на дървения док се е срутил и част от лодките са потънали.Седем души, които са успели да скочат във водата, са били спасени от пожарникарите и откарани в болница.

Експлозия и пожар на корейски танкер, има десетки ранени (ВИДЕО)

За сега не е ясно какво е предизвикало пожара. Спасителните екипи ще претърсят водата, за да се уверят, че няма други жертви.Пожарът е започнал около полунощ и е обхванал 35 лодки, които са стояли на док на река Тенеси. Самоличността на жертвите не е оповестена.

Пожар избухна на гръцки ферибот, евакуираха 600 души

"Беше абсолютно опустошително", каза шефът на пожарната на Скотсбъро пред репортери.Снимките, публикувани в социалните медии, показват ред лодки, обгърнати в пламъци. Свидетелката на трагедията Манди Дърам каза, че лодките са били с пълни резервоари, което вероятно е допринесло за мащаба на пожара.
 
БГНЕС