Повреденият круизен кораб Коста Алегра ще бъде снабден с генератор
Повреденият круизен кораб Коста Алегра ще бъде снабден с генератор / снимки: Reuters

Италианският туристически лайнер "Коста Алегра" напредва бавно към пристанищния град Виктория на главния сейшелски остров Мае, предаде Франс прес. Корабът, който претърпя авария в понеделник сутринта, е теглен на буксир от френски риболовен кораб и от два сейшелски влекача.

Очаква се той да стигне до Виктория утре сутринта в 9 часа местно време (5 часа по Гринуич). В понеделник сутринта в машинното отделение на кораба стана пожар, който беше овладян. В резултат на него обаче аварираха двигателите и генераторите. На борда на кораба няма ток, кухнята не работи, климатиците също.

Доставките на храна за пасажерите, електрически фенерчета и други продукти от първа необходимост се правят с хеликоптер, предава БТА. Сейшелски кораб на граничните патрули трябва да докара на лайнера генератор, който да задейства част от най-основното електрическото оборудване.

Повреденият круизен кораб "Коста Алегра" ще бъде снабден с генератор
netinfo

На борда на кораба има 636 пасажери от 25 различни националности, основно италианци. Сред тях има 4 деца под 3 години и 8 на възраст между 3 и 18 години.

След като стигнат във Виктория, пасажерите ще бъдат върнати в Рим със самолети. На кораба има и 413 души екипаж. По време на круиза си лайнерът трябваше да направи спирки в Египет и Оман.

Инцидентът стана в лош момент за компанията оператор "Коста Крочиере". Нейният най-голям лайнер "Коста Конкордия" претърпя корабокрушение край тосканския остров Джилио на 13 януари, при което загинаха 32 души.

Повреденият круизен кораб "Коста Алегра" ще бъде снабден с генератор
netinfo