/ iStock/Getty Images
Полша регистрира над 25 000 нови случая на коронавирус на денонощна база, което е най-голям брой новозаразени от пика на пандемията в страната през ноември, сочат данни на здравното министерство, цитирани от ДПА.

За последните 24 часа страната е отчела още 453 починали от КОВИД-19, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 48 032 души. Постепенно покачващите се денонощни показатели на новите случаи продължават да доближават рекорда на новозаразени в Полша от 7 ноември - 27 875 души.

Полша регистрира рекорден брой случаи на коронавирус за денонощие

Антиковидните мерки неотдавна бяха затегнати в четири полски области (воеводства),
който бяха най-силно засегнати от коронавируса: Мазовецко, включващо столицата Варшава, Любуш на границата с Германия, както и в Поморско и Варминско-Мазурско воеводство в Северна Полша.

Същевременно правителствени служители многократно подчертаваха, че ако броят на инфекциите продължи да нараства, мерките, въведени в четирите воеводства, може да обхванат цялата страна.

Тези мерки включват затваряне на хотели, ски писти и разлекателни спортни обекти, културни институции, ограничаване на работата на молове, както и въвеждане на смесено частично присъствено и дистанционно обучение за най-малките ученици.

На национално ниво носенето на маски остава задължително, а ресторантите могат единствено да доставят храна или да я продават за вкъщи. Училищата остават отворени в останалите 12 полски воеводства, но само за ученици между седем и деветгодишна възраст. 
БТА