Действащият германски канцлер Ангела Меркел беше неочаквано „нападната“ от агресивен папагал лори. Инцидентът, както вестник „Tz“ съобщи, се случил по време на посещение в парк за птици в Марлоу (федерална провинция Мекленбург-Западна Померания).

Ангела Меркел
БТА

Меркел обиколи бившия си избирателен район преди изборите за Бундестага (насрочени за 26 септември). По време на обиколката тя, наред с други неща, посетила птичия парк в Марлоу, където искала да нахрани обитателите му. Меркел получила специална хартиена чаша с храна за птици - така наречения лори нектар, направен от изсушен прашец, фруктоза, зърно и вода.

БТА

В очакване на почерпката, папагалите лори кацнали по Меркел и започнали да кълват храна буквално от ръцете ѝ. Един от най-смелите представители дори не се страхувал да седне на главата на канцлера. А най-безстрашният и арогантен папагал клъвнал Меркел за пръста, докато се хранил. Както отбелязва вестникът, ухапването е било доста болезнено.
 
Въпреки това ръководителят на германското правителство не спряла и продължила да храни птиците.
 
След това Меркел изразила желание да се запознае с европейския бухал с височина около 60 см. Все пак след случилото се канцлерът проявила по-голяма предпазливост, отказвайки да го държи в ръцете си. "Не, не", цитира думите ѝ вестникът, "свърших добра работа с папагалите."

БТА

БГНЕС