Пакистан
Пакистан / БГНЕС
Пакистанските въоръжени сили съобщиха, че са заловили двама индийски военни пилоти, след като са свалили самолета им над пакистанската част от оспорваната област Кашмир, предаде Асошиейтед прес. 

На пресконференция говорителят на пакистанските въоръжени сили майор Асиф Гафур уточни, че единият от пилотите е ранен и е лекуван във военна болница. Другият пилот е под стража. 

Пакистан свали два индийски изтребителя

Гафур заяви, че с двамата пилоти се държат добре, и не каза дали те ще бъдат върнати на Индия. 

Пакистанските ВВС са нанесли шест удара по цели в индийската част на Кашмир. Те не са били предприети като отмъщение за индийските удари от вчера, а за да се покажат възможностите за реагиране на Пакистан, каза Гафур. "Ние обаче искаме да се държим отговорно, не искаме конфронтация, не искаме ескалиране на конфликта, не искаме война", подчерта той. 

На брифинга Гафур показа оръжия и документи за самоличност, които по думите му са носели индийските пилоти, съобщи Ройтерс. 

Пакистанското министерство на външните работи каза, че Пакистан е поразил "невоенна" цел от индийската страна на разделителната линия между двете държави в Кашмир, но е било избегнато причиняването на човешки жертви и странични поражения. Ако Индия удря по т. нар. от нея поддръжници на терористите, без да има каквито и да било доказателства, ние си запазваме правото на ответни мерки срещу "покровителствани от Индия елементи, извършващи терористични актове в Пакистан", се предупреждава в изявлението.
БТА