Върджил Мисиджан
Върджил Мисиджан / БГНЕС
Холандски съд осъди футболиста на Лодогорец Върджил Мисиджан. Адвокатът на спортиста обжалва решението на първоинституционалния съд, а от клуба напомниха, че всеки е невинен до доказване на противното и призоваха да се изчака окончателната присъда.

От gong.bg: 4 месеца затвор трябва да лежи звезда на Лудогорец

Една от звездите на Лудогорец Върджил Мисиджан бе осъден на шест месеца затвор, като два от тях са условни, но четири трябва да изтърпи ефективно, съобщава gong.bg.
Съдът в Бреда, Холандия наложи присъдата, въпреки че Мисиджан не успя да се яви на делото заради мачовете на българския шампион. Адвокатът на нападателя започва веднага обжалване.

Мисиджан бе подведен под отговорност в началото на годината, заради побой на паркинг в Розендал. Инцидентът се случи в първите дни на януари, а потърпевшият е 68-годишен мъж, който се озова в болница с двойно счупване на глезена и множество контузии на лакътя.

Скандалът тогава станал заради неправилно паркиране на Мисиджан, който блокирал пътя на семейство Ван Акелен към двора им. В последствие 68-годишният Рон ван Акелен е направил забележка на Мисиджан за паркирания автомобил, който към момента вече е бил преместен от приятел на футболиста. Според въпросния приятел, жертвата пръв е избутал Мисиджан и е отправил обиди на расистка основа към него.

Ръководството на Лудогорец реагира на информациите за присъдата на своя футболист Върджил Мисиджан в родната му Холандия. Оттам напомниха, че производството все още не е приключило и няма влязла в сила присъда. В този смисъл от клуба призоваха "да се изчака окончателното решение на всички инстанции по случая преди да се правят каквито и да било оценки, съждения и коментари".

Позицията на Лудогорец и Мисиджан вижте в gong.bg

Върджил Мисиджан направи кратък коментар по случая, като сподели, че не приема решението на съда от вчера. Отиваме на по-висока инстанция и очакваме окончателното решение, каза футболистът.
gong.bg