/ iStock/Getty Images
Осем автобуса на германската полиция за борба с безредиците са подпалени в Мюнхен само четири дни преди срещата на върха на Г-7, която ще се проведе в баварския курорт Шлос Елмау, съобщи ДПА.

Мюнхенската полиция съобщи за ДПА, че превозните средства са били паркирани пред хотел, в който са отседнали полицаи, преди да бъдат изпратени на мястото на срещата. Има подозрение, че става дума за палеж.
Никой не е пострадал при инцидента.

Новината идва два дни, след като министърът на вътрешните работи Нанси Фезер заяви, че не се очакват сериозни безредици по време на срещата на върха.

Франц Хаселбек от протестното обединение "Спрете Г7 Елмау" се разграничи от инцидента, като заяви, че движението се обявява за мирен протест. 

Полицейското издирване на евентуални извършители, включително с хеликоптер, първоначално е било неуспешно, заяви говорител на полицията.

По-рано тази седмица неизвестни извършители предприеха неправомерни действия по отношение на електрически разпределителни кутии, разположени в периметъра за сигурност около мястото на провеждане на срещата на върха. 
Държавните и правителствените ръководители на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Япония и Канада ще се съберат в курортния хотел от 26 до 28 юни.
БТА