Публикуваха смъртния акт на покойната кралица Елизабет II. Oт него става ясна и причината за смъртта на британската владетелка.
 

 


Подготвят операция „Menai Bridge”, тайният план за погребението на крал Чарлз III

 

Документът, публикуван от Националните регистри на Шотландия, отбелязва, че кралицата е починала в 15:10 часа в четвъртък, 8 септември.

Причина за смъртта на Елизабет II - старост. На английски е изписано "old age".

Междувременно стана ясно, че въпреки че Чарлз III току-що стана крал на Обединеното кралство, в страната вече подготвят погребението му. Тайният план, известен като операция "Мостът Меней" /"Menai Bridge"/, който предстои ще бъде разкрит.

В британското кралско семейство нищо не е оставено на случайността.

Майка, баба, кралица на цял народ: Животът на Елизабет II в снимки (ГАЛЕРИЯ)

Когато Елизабет II почина, бе задействана операция "London Bridge". Това беше таен план, който се подготвяше от години и включваше различни правила, които трябва да се прилагат при смъртта на Нейно Величество. Протоколите бяха спазени докрай, чак до погребението на кралицата на 19 септември.

Сега Нейно Величество лежи до принц Филип в криптата на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор. Но кралица Елизабет II не е единственият член на кралското семейство, който е имал кодово име за погребението си. Имаше операция "Tay Bridge" за погребението на лейди Даяна през 1997 г. или операция "Forth Bridge", която бе изпълнена, когато принц Филип почина през април 2021 г.