Обама и Маккейн призовават за нова ера на реформи
Обама и Маккейн призовават за нова ера на реформи / БГНЕС

Американският президент Барак Обама и неговият съперник от кандидат-президентската надпревара - републиканецът Джон Маккейн, призоваха за "нова ера на реформи" за разрешаване на проблема с финансовата криза и създаване на нови закони за енергетиката и защита на националната сигурност.

"В този основополагащ момент на историята, ние вярваме, че американците от всички партии желаят и имат нужда техните ръководители да работят заедно за промяна на лошите практики на Вашингтон, така че да можем да разрешим общите и спешни предизвикателства на нашето време". Това заявиха двамата в комюнике след среща в Чикаго.

Те определиха разговора си като продуктивен и увериха, че са постигнали съгласие за необходимостта да се "започне нова ера на реформи, по време на която да се борят срещу пилеенето на обществени средства и партизанските борби на Вашингтон". Те изразиха мнение, че трябва да се действа така, че да се възстанови доверието в правителството и да се върне просперитета.

„Надяваме се да работим заедно през следващите дни и месеци за преодоляване на основните предизвикателства като финансовата криза, както и за създаване на нова енергийна икономика и защита на националната сигурност”, заявиха Обама и Маккейн, цитирани от БГНЕС.