Нов анализ на кръвната проба на шофьора на Даяна
Нов анализ на кръвната проба на шофьора на Даяна / netinfo

Френските власти планират да направят нова експертиза на кръвната проба на шофьора на принцеса Даяна.

“Френските юридически органи възнамеряват отново да разследват обстоятелствата, свързани със смъртта на принцеса Даяна, след като се появиха нови съмнения във връзка с анализа на кръвта на нейния шофьор”, пише британският “Дейли мейл”.

Според досегашното официално заключение на следствието шофьорът на Мерцедеса, в който са пътували Дияна и приятелят й Доди ал Файед, французинът Анри Пол е бил пиян. Извършените анализи на кръвта са показали, че съдържанието на алкохол е било три пъти над допустимото.

Сега обаче са възникнали опасения, че е възможно при проведените анализи във френска лаборатория да е била допусната грешка. Тази версия беше също така частично подкрепена и от провеждащия новото разследване на обстоятелствата, свързани със смъртта на принцеса Даяна, бившия комисар от Скотланд Ярд лорд Джон Стивънс.

<!--Sm-->

Бащата на Доди ал Файед – бизнесменът Мохамед ал Файед отначало твърди, че пробата от кръвта е била подменена, за да се хвърли вината за катастрофата на шофьора.

“В резултат ръководителят на френския департамент за обществени разследвания е възложил на съдията отново да разгледа резултатите от работата на двамата съдебно-медицински експерти, които по-рано заключиха, че съдържанието на алкохол в кръвта на Пол е било три пъти над допустимото”, посочва изданието.

Отново ще дадат показания професор Доминис Лекомт, която е извършила съдебно-медицинската експертиза на тялото на Анри Пол и доктор Жилбер Пепан, който е извършил анализа на кръвната проба.

Целта на това допълнително разследване е окончателно да се установи истината за това как са били извършени тези анализи и какъв е бил техният резултат.