/ Guliver/Getty Images
Ръководството на американския вестник "Ню Йорк Таймс" обяви в сряда, че няма да уволни политическия си репортер и старши кореспондент в Белия дом Глен Траш, който бе обвинен от негова колежка в сексуален тормоз. Той ще бъде единствено временно изтеглен от журналистическия пул на Белия дом, изтъкната от изданието.
 
Още един US конгресмен обвинен в сексуален тормоз (ВИДЕО)

"Въпреки че смятаме, че Глен е действал оскърбително, сметнахме, че той не заслужава да бъде уволнен. Вместо това ние го отстранихме от работа за два месеца и го премахнахме от Белия дом", съобщи редакторът на изданието Дийн Бакет и допълни, че според него това е "най-адекватното решение на ситуацията".
 
От вестника уточниха още, че през въпросния период, журналистът ще бъде задължен да премине курс за "подобряване на поведението на работното място".
 
Американски конгресмен подава оставка заради разследване за сексуален тормоз

50-годишният известен журналист Глен Траш беше обвинен в сексуален тормоз от редактора на сайта "Вокс" Лора Макган. По думите й той я подложил на сексуален тормоз в един от баровете във Вашингтон, докато двамата са работили заедно в друго издание - "Политико".
 
В отговор на обвиненията Траш заяви, че "доколкото помни, по време на инцидента той е действал по взаимно съгласие". Въпреки това той поднесе публичните си извинения.
БТА