/ iStock/Getty Images
Вижте какво се случи с холестерола му
720 яйца за по-малко от 1 месец изяде британец с научна цел. Варени, пържени, на очи или бъркани - студентът по медицина в Харвард Ник Норуиц им се наслаждавал по всякакъв начин.

Той прекарал 28 дни в ядене на яйца, което осреднено прави по едно яйце на всеки час. Тъй като трябвало и да спи, той похапвал всеки ден по 24 яйца.

Ник искал да докаже как тази необикновена диета влияе върху тялото му на 28-годишен мъж.



След едномесечния експеримент нивата на „лошия“ холестерол (LDL) на Ник са спаднали с 20 процента, преобръщайки популярното мнение, че твърде много яйца причиняват скок на холестерола.

Ник има докторска степен по метаболизъм на човешкия мозък от Оксфордския университет и сега се обучава за лекар в Харвард. Той се фокусира върху яйцата заради връзката им с холестерола, но и защото много обича да ги хапва.

„Логиката е, че ако имате твърде много холестерол в кръвта си, това ще е от храната, която ядете – а яйцата са с високо съдържание на холестерол“, казва той.

Това, което възнамерявах да направя, беше да разширя това, което става все по-общоизвестно: че хранителният холестерол под формата на храна като яйца не е задължително да повишава холестерола в кръвта, споделя медикът.

След като прави публични резултатите от своето яйчено предизвикателство, Ник получил подарък от американска ферма, която ще го снабдява безплатно с яйца цяла година. „Повече от щастлив съм да приема. Медицинското училище е скъпо, а така ще си имам хубава и безплатна храна за цяла година", добавя бъдещото светило в медицината.

Ако за месец той е способен да изяде 720 яйца, тогава не ни се мисли дали за 12 месеца няма да доведе фермата до фалит...

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Daily Mail