/ / iStock/Getty Images
Младата двойка, поръчала вино "Пино Ноар" в нюйоркския ресторант "Балтазар" за 18 долара, погрешка е получила Шато "Мутън-Ротшилд 1989", който струва 2000 долара, съобщава РТС.

Персоналът на ресторанта налива две бутилки вино в еднакви гарафи, но тази, в която се налива "Mутън-Ротшилд 1989", погрешно е занесена на масата, където седи двойката, казва собственикът Кийт МакНали.

От другата страна на ресторанта четирима бизнесмени от Уолстрийт поръчват „Младо Бордо“ на втората маса (най-скъпото вино в ресторанта с цена от 2000 долара), но им е сервирано „Пино Ноар“ от 18 долара.

Никой от клиентите не забелязва грешката в началото, казва МакНали, добавяйки, че четиримата бизнесмени дори са похвалили чистотата на виното пред управителя на ресторанта същата вечер.

Управителят на "Балтазар" скоро вижда грешката и решава да я признае на клиентите, въпреки че и двамата се наслаждават на виното, което им е сервирано.
Въпреки че един от бизнесмените казва, че виното не му се струва „мутон“, управителят каза, че са доволни от сервираното.

Що се отнася до парите, мениджърът изтъква, че са доволни от грешката, сякаш са отишли в банката, която е направила грешка в тяхна полза.

"Проблемът е, че аз бях в минус от 2000 долара, а не банката", казва МакНали и добавя, че според политиката на ресторанта е било немислимо да се вземе виното, което вече им е било поднесено, от масата.
БГНЕС