принц Хари и Меган
принц Хари и Меган / Gulliver/Getty Images
Принц Хари и Меган Маркъл водят преговори с кралското семейство за удължаване на едногодишния гратисен по сделката за излизане от монархията, която стана известна като Megxit.

Това би позволило на херцозите на Съсекс да продължат да покровителстват благотворителните си фондации, въпреки че се считат за неработещи членове на кралското семейство.

Принц Хари планира да отлети за Лондон през януари 2021 години, защото договорът на херцозите с Короната изтича на 31 март.

Двойката първо ще проведе видео разговори със старшите кралски особи, за да положи основите за сключване на по-дългосрочна сделка. Меган Маркъл може също да отлети за Острова със съпруга си, съобщава Express. 

Източник на „The Sun“ разкри, че преговорите ще преминат с по-спокоен тон от срещата на върха в Сандрингам през януари тази година, когато Хари и Меган шокираха кралския двор, като анонсираха напускането си с съобщение до медиите.

Преди обаче Дворецът да направи отстъпка по споразумението, ще се запознае със сделките на Хари и Меган с Netflix и Spotify, които според медийни публикации са на стойност съответно за 100 и 30 милиона паунда. Според източници от Бъкингам кралицата настоява да се увери, че договорите отговарят на високите й ценности.

Превод и редакция: DarikNews