Макрон
Макрон / БГНЕС
Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като "много силен човек, пред когото никога не трябва да проявяваме слабост" в момент, когато напрежението между Запада и Москва е особено изострено, предаде Франс прес.

Руският президент е "много силен човек, силен президент", каза Макрон в интервю на английски за телевизия Фокс нюз, излъчено днес преди утрешното му държавно посещение във Вашингтон.

Социолози отчитат спад в доверието към Путин в Русия

"Мисля, че никога не трябва да проявяваме слабост пред президента Путин. Когато сте слаби, той се възползва от това", каза Макрон.

ой е силен и интелигентен, но не и наивен и е обсебен от стремежа да се меси в нашите демокрации", заяви френският президент за руския си колега.

МАКРОН И ПУТИН
БГНЕС


През март: Путин бе преизбран убедително за президент на Русия (ВИДЕО)

"Меси се навсякъде в Европа и САЩ, за да отслаби демокрациите ни, защото смята, че това е полезно за страната му. Той иска Велика Русия. Хората се гордеят с политиката му. Той се държи изключително сурово с малцинствата и с противниците си с някаква представа за демокрацията, която аз не споделям", отбеляза Макрон, като същевременно увери, че постоянно поддържа контакт с Путин.

Путин: Русия иска конструктивни отношения с другите страни

"Уважавам го. Познавам го. Не си правя илюзии", заключи Макрон.
БТА