/ БТА
Лидери на републиканците призовават членовете на партията да се въздържат от расистки и сексистки нападки срещу кандидата на демократите за вицепрезидент, Камала Харис. Членовете на Републиканската партия, както и предизборната кампания на бившия
президент Доналд Тръмп
, се стремят да се приспособят към новият  противник от страна на Демократическата партия по малко от четири месеца преди изборния ден, отбелязва агенцията.

Председателят на Националния републикански конгресен комитет Ричард Хъдсън от щата Северна Каролина, призова законодателите да критикуват Харис единствено за ролята й в администрацията на Байдън, по време на среща на републиканците в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

„Тези избори ще бъдат относно водените политики, а не относно личностите“, заяви след срещата председателят на Долната камара на САЩ Майк Джонсън.

„Това не е [насочено] лично към Камала Харис и нейният етнос или пол нямат нищо общо с това“, допълни Джонсън.

Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп е бил замесен в скандали, свързани с нападки на расистка и женомразка основа, като това може да го лиши от гласовете на колебаещи се гласоподаватели сред електората на жените, цветнокожите и младите хора.

Откакто Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара в неделя, републиканците отправиха редица нападки от всякакво естество към Харис, като дори се опитаха да я асоциират с най-непопулярните политики на Байдън и неговите решения по проблемите с икономиката и южната граница на САЩ с Мексико.

Въпреки оттеглянето на Байдон обаче според някои републиканци нещата не са се променили.

Тони Фабрицио, който прави социологическите проучвания за Тръмп, заяви, че: „Оттеглянето на един кандидат на Демократите и замяната му с друг НЕ променя недоволството на избирателите от икономиката, инфлацията, престъпността, отворената граница, цените на жилищата, а да не говорим за безпокойството във връзка с две войни, които се водят извън пределите на страната“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Петя Димитрова/БТА