/ ThinkStock/Getty Images
Леопард отвлече от дома му в Индия 3-годишно момченце, което впоследствие беше убито от хищника в близката гора, предава Франс прес.
 
Безжизненото тяло на малкия Васим Акрам беше предадено на родителите му. Детето било с майка си в кухнята, когато леопардът се промъкнал в помещението, грабнал момчето и го завлякъл в гората.

Властите на щата Джаму и Кашмир в северната част на Индия веднага организираха издирвателна операция, като разрешиха хищникът да бъде застрелян. Леопардът убил други двама души през последните два месеца в същия район. Животното било открито, но се изплъзнало от преследвачите си.
 
Властите предупредиха местните жители да бъдат внимателни, за да бъдат избегнати други нападения. Еколози отбелязват, че хората нарушават естествения хабитата на леопардите и поради тази причина нападенията зачестяват.
 
Според официални данни в Индия има между 12 и 14 хиляди леопарда. Около 439 от тях бяха убити през 2017 година, като по-голямата част станаха жертва на бракониери, търгуващи с кожите на животните. Няма точни данни за това колко хора биват убивани годишно от тези големи котки, но стана дума за стотици. Будистки монах беше убит миналата седмица от леопард, докато медитирал в гора в щата Махаращра, припомня агенцията.
БТА