/ Guliver/Getty Images
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, която се очаква да бъде издигната официално за кандидат-президент на Демократическата партия, планира през почивните дни да се срещне лично с основните претенденти за вицепрезидентската номинация на демократите за изборите през ноември, предаде Ройтерс.

Предизборният щаб на Камала Харис набра 200 милиона долара за една седмица

Очаква се Харис да оповести решението си в понеделник, а на следващия ден във Филаделфия ще се състои и първата ѝ публична изява с новия ѝ партньор за вота. Освен това предизборният ѝ щаб планира да представи двамата в социалните мрежи.

Сред претендентите, с които Харис ще се срещне, са губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро, сенаторът на САЩ Марк Кели, губернаторът на Минесота Тим Уолц, губернаторът на Кентъки Анди Бишър, министърът на транспорта Пит Бутиджидж и губернаторът на Илинойс Джей Робърт Прицкър.

Барак и Мишел Обама подкрепят Камала Харис за президент

Определянето на кандидат за вицепрезидент е едно от най-важните решения в политическата кариера на Харис, която набързо подготвя кампанията си, за да се изправи срещу Доналд Тръмп на изборите на 5 ноември, след като миналия месец президентът Джо Байдън се отказа от надпреварата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Николай Велев/БТА