Рита Ора
Рита Ора / Getty Images
Кметът на Прищина, Перпарим Рама, връчи ключа на столицата на световноизвестната косовска певица, съобщи "Албениън пост".

"От името на столицата ви връчваме "Ключа на града", за специалните емоции и топлите чувства, които ни давате и за достойното представяне на страната ни в световен план", написа Рама във Facebook. "Прищина ви посреща с отворено сърце както днес, така и винаги".

Същевременно британският посланик в Косово Никълъс Абът се почувства много удовлетворен от присъствието си на срещата на известната косовска звезда Рита Ора с градоначалника на Прищина Перпарим Рама. "За мен беше удоволствие да присъствам на срещата между кмета Рама и г-жа Рита Ора, придружена от нейния съпруг Тайка Уайтити, и да бъда сред тях, докато ключа на града бива връчен", написа той в платформата X.

Освен с Рама, Ора се срещна и с министър-председателя на Косово Албин Курти на 26 ноември.
Според премиера, Рита Ора е достигнала най-високите върхове на успеха и признанието по света, като винаги е почитала корените и културата в родината си.

"Успехите на Рита насочиха погледите на света към нашата страна", отбеляза Османи. Президентът на Косово Вьоса Османи публикува снимки от приема, който организира за музикалната суперзвезда Рита Ора, и добави, че нейните успехи са насочили погледите на света към Косово.
 

"Успехите на Рита отправиха погледите на света към нашата малка страна и оттогава тя се изкачва все по-нагоре и по-нагоре по музикалните сцени по целия свят", написа Османи във Facebook.

"Тази вечер, в навечерието на "Деня на знамето", заедно с приятели и някои от най-успешните артисти от Косово, отпразнувахме безбройните световни постижения на Рита Ора и албанците навсякъде по света, като си пожелахме техните постижения да продължат да служат за вдъхновение на новите поколения".
БГНЕС