Израелски войници ранени при стрелба откъм Ивицата Газа
Израелски войници ранени при стрелба откъм Ивицата Газа / Reuters

Най-малко четирима израелски войници бяха ранени днес при сблъсък с палестински бойци близо до границата с Ивицата Газа, предаде Ройтерс, като се позова на израелската армия.

Жители на Ивицата Газа казаха, че видели въоръжени мъже да се приближават към границата и чули стрелба и звук от изстрелване на ракети към Израел. Те заявиха също, че чули звук от стрелба от израелски хеликоптери, но за момента не е ясно какви са били целите.

Засега няма информация за жертви от палестинска страна.

Израелски военен говорител каза, че е имало престрелка, при която са били ранени четирима войници. Той обаче отказа да даде повече подробности.

Това е поредният сблъсък напоследък между израелската армия и палестински бойци от Ивицата Газа. В сряда израелски войници убиха двама палестинци близо до границата с анклава, докато те се опитвали да преминат в Израел, заяви военен говорител, цитиран от БТА.

През последните седмици насилието по границата се увеличава, въпреки че и Израел, и ислямисткото движение Хамас, което управлява Ивицата Газа, казват, че се стремят да избягват открита конфронтация.