/ iStock/Getty Images
Часове след като историята влиза в новините, много хора са се свързали с болницата и са заявили желание да осиновят Джуванино
Бебе с рядко кожно заболяване, което не позволява то да бъде изкарвано на пряка слънчева светлина бе изоставено в италианска болница, съобщава „Би Би Си” позовавайки се на италиански медии, цитирани от NOVA.

4-месечното дете на име Джуванино страда от „Ихтиоза на Арлекин” – генетично заболяване, което причинява сухота на кожата по цялото тяло.„Ихтиозата на Арлекин” засяга 1  на милион души. Медицинските сестри в болничното заведение се грижат за детето още от раждането му през Август, но може да се наложи то да напусне скоро.

Към момента липсва информация, защо никой не може да се свърже с родителите и защо те са изоставили новороденото.„Не знам причината, но едно е сигурно – детето е изоставено и не мисля, че ще бъде потърсено”, коментира една от сестрите грижили се за него, която иска да остане анонимна.

Персонала на болницата в Торино поема грижата за Джуванино присърце и се опитва да му осигури всичко от което има нужда. „Надяваме се скоро той да си има своя собствена стая”, коментират те.

Само часове след като историята влиза в новините, много хора са се свързали с болницата и са заявили желание да осиновят Джуванино. Властите обясняват, че ще разгледат всички молби и ще вземат най-правилното решение за момчето.