Иванка Тръмп стана политическа звезда с речта си на конгреса на републиканците
Иванка Тръмп стана политическа звезда с речта си на конгреса на републиканците / netinfo

По-голямата дъщеря на Доналд Тръмп, Иванка, се превърна в звездата на последния ден от конгреса на Републиканската партия нас САЩ с изказване, което възпламени залата часове преди финалната реч на баща й, с която той прие номинацията за президент, предаде Ройтерс.

Челси Клинтън vs. Иванка Тръмп: Победител е Иванка

34-годишната бизнесдама и бивш модел говори за мечтите на своя баща да направи Америка по-добро място за живот, за грижите за децата, за равно заплащане на жените и мъжете и за други теми, които са й близки.

Социалните медии я коронясаха за нова политическа звезда, а някои републиканци казаха, че виждат в нейно лице американския президент, за когото са копнели. "Не кандидатства ли Иванка Тръмп за президент?", написа в Туитър телевизионната звезда Ансън Маунт.

Тайното оръжие на Доналд Тръмп - красивата и умна Иванка

Според делегата на конгреса Крис Херъд от Юта, работил за партийния съперник на Тръмп Тед Круз, това е била може би най-добрата реч в този ден на форума. А друг делегат носеше в залата плакат с надпис: "Иванка, 2024. Първа жена президент".

Тръмп и жените

Ройтерс отбелязва също, че в Гугъл е имало най-много търсения за Иванка Тръмп - повече, отколкото за баща й. Агенцията отбелязва, че тя е "мостът", който баща й хвърля към женския електорат на Америка, представяйки своята "по-нежна" страна. Тя също е плътно ангажирана с неговата президентска кампания заедно с 35-годишния си съпруг Джаред Кушнър, а когато не се занимава с текущите кампанийни дела, управлява огромната семейна бизнес империя от нюйоркския й щаб.

Източник: БТА