Юлия Навалная поиска от властите в Русия да освободят тялото му, за да бъде погребано. Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални обвини "демоничния" Владимир Путин, че се "подиграва" с тленните му останки, предаде Ройтерс, като се позова на 6-минутен неин видеоклип, качен в YouTube.

Руските власти с ултиматум към майката на Навални: Тайно погребение или директно в колонията (ВИДЕО)

"Изтезавахте Алексей когато беше жив и продължавате да го изтезавате и сега, когато вече е мъртъв", обърна се тя към руския президент.

В разпространения днес видеоклип Навалная обвини Путин, че държи тялото на нейния съпруг за "заложник", и изрази съмнения по отношение на християнската вяра на Путин, която той често демонстрира.




Майката на Навални съобщи по-рано през седмицата, че руските власти отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публична церемония. Майка му Людмила разкри, че представител на властите ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като "тялото на Навални вече се разлагало".

Екипът на Навални съобщи, че руските власти заплашват да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, ако семейството му не се съгласи с техните условия.

Байдън се срещна с вдовицата и дъщерята на Навални (СНИМКИ)

Юлия Навалная твърди, че Путин лично е отговорен за това къде се намира сега Навални и той го е "изтезавал" в смъртта му, както и приживе. "Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива. Но сега я виждаме по-ясно от всякога", заяви Навална, облечена в черно.

"Никой истински християнин не би могъл да направи това, което Путин прави сега с тялото на Алексей", добави вдовицата на руския опозиционер.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА