/ Gulliver/Getty Images
Британският премиер Борис Джонсън и ирландския му колега Лео Варадкар водят преговори за границата между Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит. Правителствата и на двете държави твърдят, че искат да предотвратят физическа граница между двете държави след като Лондон напусне Европейския съюз, но Лондон се противопоставя на предпазната клауза, включена в настоящето споразумение с Брюксел.

Европарламентът изрази готовност за ново отлагане на Брекзит

Заради сложните преговори, свещеник даде на Лео Вардкар светена вода, с която да напръска Борис Джонсън при следващата им среща.

Ирландия няма да е „задна врата“ за Великобритания към единния пазар на ЕС

Отец Ричард Гибсънс отслужваше водосвет при откриването на реновирана писта на летище в Нок, на който присъстваше и ирландския премиер. След края на службата отец Гибсънс се обърна към Варадкар и му каза: „Знам, че отивате в Ню Йорк следващата седмица (за сесия на Общото събрание на ООН) и ще се срещнете с Борис Джонсън. Малко защита за вас“ и му връчи малко шише със светената вода.

„Да го излея върху него ли?“, попита Варадкар, а събралото се множество започна да се смее.
Джонсън и Варадкар ще се срещнат в Ню Йорк във вторник, за да продължат разговорите около Брекзит. Ирландският лидер ще произнесе реч на срещата за климата.

Gulliver/Getty Images

БГНЕС