/ БГНЕС
Индия разруши две високи жилищни сгради край Ню Делхи в неделя сутринта. Разрушаването беше проследено с огромен интерес от обществеността и предавано на живо от повечето телевизионни канали, предаде и АФП.

кули индия
БТА

 


Унищожаването на високите 100 метра "кули близнаци" в Нойда, квартал, състоящ се само от подобни сгради, беше рядък пример за това, че Индия е твърда към корумпираните предприемачи и служители. Върховният съд на Индия постанови миналата година, че строителите на кулите близнаци са нарушили серия от важни строителни правила и нареди сградите да бъдат разрушени до основи. Въпреки че незаконното строителство е широко разпространено в градовете на Индия, разрушаването на големи сгради е рядкост.
 
32-те етажа на "Апекс" и 29-те на "Цеяне", състоящи се от близо 1000 апартамента, които никога не са били обитавани, бяха обект на близо 9-годишно съдебно дело. Сградите рухнаха за секунди, срутени от 3700 килограма експлозиви. Това е най-голямото разрушаване на незаконни сгради в Индия до момента.
 
Хиляди хора, както и бездомни кучета, трябваше да бъдат евакуирани преди взрива, включително от съседните високи сгради.
БГНЕС