Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Кооперация се взриви и срути в петък вечерта в германския град Хемер, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава "Билд". 

Трима души са сериозно пострадали. 
Според очевидци малко преди 19 ч. в квартал "Вестиг" е имало силен взрив, който е разтресъл прозорците наоколо. Стените на кооперацията са се срутили, съобщават немските информационни агенции. 
Андреас Шулте, говорител на пожарната команда Хемер казва:

„Осем души живеят в сградата. При пристигането на първа помощ един човек е евакуиран със сериозни наранявания. Двама души все още са под къщата, свързахме се с тях. Спасяването е много трудно”.

„В момента не знаем къде са петима жители на кооперацията. Затова все още не е ясно дали други трима души са били затрупани", казва Шулте.
Според първоначалните констатации на полицията взривът може да е предизвикан от теч на газ.

Газът все още е изтичал, когато пожарникарите са пристигнали на мястото.  Първите сигнали за Спешна помощ са постъпили в 18.57 часа местно време.

В пожарната е задействана голяма тревога, към мястото на инцидента се втурнали подкрепления от цялата област. Тежка техника е на мястото за да отстрани огромните отломки от къщата.

Помощници от Агенцията за техническа помощ също са на мястото на инцидента. Местните власти съобщават, че в спасителната акция участват кучета, дронове и хеликоптери.

Жителите на съседните къщи са евакуирани на безопасно място.

На мястото на инцидента е пристигнал и строителен инженер, който оглежда съседните къщи за евентуални щети от взрива.
Билд