Гуинет Полтроу
Гуинет Полтроу / Getty Images
Актрисата Гуинет Полтроу спечели делото си в САЩ срещу пенсионирания оптометрист Тери Сандерсън заради инцидент на ски в Юта през 2016 г., съобщиха световинте осведомителни агенции.

Съдебните заседатели установиха, че носителката на "Оскар" няма вина за сблъсъка, от който Сандерсън получил няколко счупени ребра и наранявания по главата.

Гуинет Полтроу
Getty Images

Полтроу отричаше да има вина и обвиняваше Сандерсън, че се е блъснал в нея.
 
Съдебните заседатели се произнесоха в полза на Полтроу след малко повече от два часа обсъждане. Беше й присъдено обезщетение в размер на 1 долар, каквото тя посочи в насрещен иск.

Полтроу и Сандерсън, които дадоха показания по време на процеса, присъстваха в съда за произнасянето на решението. Актрисата не реагира видимо при произнасянето му. Преди това тя каза, че "много съжалява" за влошеното здравословно състояние на Сандерсън след инцидента, но увери, че не е "виновна", и че е била "жертва".

Гуинет Полтроу
Getty Images

Сандерсън, който е на 76 години, каза, че жената, за която по-късно научил, че е Полтроу, е изгубила контрол над ските си, когато го е блъснала в гръб му и го е повалила. Негов приятел свидетелства, че е видял как Полтроу се блъска в лекаря. 

Гуинет Полтроу се изправя пред съда заради ски инцидент от 2016 година

Сандерсън настояваше за обезщетение от 300 000 щатски долара за нанесени вреди, след като предишният му иск за 3,1 милиона щатски долара беше отхвърлен. Той го внесе в съда през 2019 г.

Актрисата подаде  насрещен иск, като настояваше да бъдат покрити разходите й за адвокат и да получи обезщетение от 1 щатски долар. Според нея Сандърсън е виновен за инцидента на ски пистата, преувеличава получените наранявания и се опитва да се възползва от известността и състоянието й. Полтроу каза, че придружителите й са проверили как е той след сблъсъка и възрастният мъж ги уверил, че е добре. 
Съдът изслуша показанията на редица хора, включително на двете деца на актрисата Епъл и Моузес Мартин, които са карали ски с майка си в деня на инцидента. Роднини на Сандерсън казаха, че той е бил с труден характер още преди него.
 
Христина Терзиева/БТА