Много хора си мечтаят за лъскавия живот на кралски величия, но някои даже успяват да сбъднат мечтите си. Стефан Чернетич е сред малцината хитреци, които са успявали да измамят елита и да живеят в лукс без пари. Чернетич е обикновен италианец, който от години се представя за принц на Черна гора и Македония.

Той успява да излъже доста известни и богати личности, сред които дипломати и кралски особи и други. Чернетич прави дори сайт с фалшива кралска биография и снимки, на които е с реални знаменитости. Той има бутафорни ордени и фалшив паспорт. Колата му е с дипломатически символи и флагчета.

В измамата участва и Маурис Андреоли, който се представя за посланик на принца – перфектна комбина.

Те ходят заедно на лъскави приеми, спят и ядат без пари в хотели, завързват връзки с бизнесмени.

Основният доход от измамата бил от благотворителни приеми, за които гостите плащали вход. Чернетич давал на гостите фалшиви благороднически титли в замяна на скъпата такса за вход.
Актрисата Памела Андерсън също се вързала на измамата и станала „Графиня“ и „Дама на Черна гора“.
Стефан Чернетич бил добър актьор и успял да заблуди даже висши католици от Ватикана и да изкрънка пари.
Италиански и френски медии също били заблудени и го отразявали като принц в новините си. Чернетич най-накрая се издънил, когато направил сериозна сметка в луксозен италиански хотел. Той казал на управата му да изпратят сметката на посолството на Черна гора и си тръгнал щастлив.

От посолството казали, че нямат такъв принц. Полицията в Италия била уведомена.

Италианската военна полиция нахлула в скромния дом на Чернетич в Торино, който изобщо не е дворец, и иззела компютъра му, документи, ордени и медали, както и знамена на Черна гора, които е използвал на своя Мерцедес, за да му придаде вид на официално возило на кралска особа.
Чернетич и съучастникът му били задържани през юни 2017 година.

Властите в Италия започнаха официално разследване на измамническите му действия, които той, заедно със съучастника му, са извършвали от 2009 г. насам. Освен другото, името му очевидно е Стефано, а не Стефан.

Двамата не се признават за виновни.

"Не съм фалшив принц," казва той, като допълва: "Мога стопроцентово да ви гарантирам, че тези обвинения са огромни лъжи и глупости."

Всъщност по негови думи това е резултат от кралска вражда, война между аристократи. "Черна Гора има две кралски семейства," обяснява той. "Другото кралско семейство е пълно с масони, които плащат на журналисти 300-500 000 евро, за да ме клеветят".

Чернетич казва, че когато Черна Гора се е отделила от Сърбия и е станала независима република през 2006, правителството официално е признало само едното кралско семейство, това на династията Петрович-Негош, но настоява, че това не отменя кралския му произход, който по негови думи той може да докаже, че достига чак до римския император Константин.
Чернетич все още е обект на разследване, като полицията твърди, че скоро ще му бъдат предявени официални обвинения, въпреки че той настоява, че тези обвинения ще бъдат отхвърлени и когато това се случи, той възнамерява да съди "всяко издание, което го нарича фалшив принц“.

Вижте още снимки от истинския свят на кралските особи:

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПЕРФЕКТНАТА КЕЙТ

СВАТБАТА НА ПИПА МИДЪЛТЪН И ДЖЕЙМС МАТЮС

ВИЖТЕ КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ И НЕЙНИТЕ ЯРКИ ТОАЛЕТИ

ОЧАРОВАНИЕ В ЛИЛАВО: КЕЙТ СЪЧЕТА РОКЛЯТА СИ С ДЖОРДЖ И ШАРЛОТ (СНИМКИ)